Design a site like this with WordPress.com
Get started

Blog

Az én történetem – hogyan “találtam fel” a Plast-Kitt gyurmát?

Az ötvenes években egy laboratóriumban dolgoztam, ahol textilgép-alkatrészeket fejlesztettünk ki. A folyékony műanyag, amiből ezek készültek, a folyamat során átment egy olyan fázison, amelyben kiválóan formázható massza került a kezembe, amivel rögtön játszani kezdtem. Akkoriban már rég olyan kreatív ötletet kerestem, amivel otthonról dolgozhatok. Egy napon addig morzsolgattam ujjaim között a gyurmát, amíg egyszer csak … Continue reading Az én történetem – hogyan “találtam fel” a Plast-Kitt gyurmát?

Megjelentünk a Forbes Magazinban!

Bijou-M (a cikk bővebb változata) Hegyessy Lászlóné, Mari gondosan elkészített frizurával és természetesen a saját bizsuiban vár bennünket a Bartók egyik állócsillagának számító, több mint negyedszázada hódító aprócska üzletében. De honnan származik maga az alapötlet, a hőre keményedő gyurma ötlete? Történt ugyanis, hogy a HIÚKV-ban (Helyipari Újításokat Kivitelező Vállalat) pályakezdő Mari kísérletezgetni kezdett a laboratóriumban, … Continue reading Megjelentünk a Forbes Magazinban!

Süthető gyurma – millefiori technika

Fiataloknak, idősebbeknek egyaránt örömteli időtöltést jelent, ha egy jól formázható modell-masszából valami szépet és hasznosat készíthetnek, amit azután egy egyszerű keményítési eljárással – sütőben sütéssel – forma- és színtartóvá tehetnek. Ezzel a kreatív tevékenységgel játékosan fejleszthetők a gyermekek és a felnőttek szunnyadó képességei, nem utolsó sorban elkészíthetik saját ékszereiket – nyakláncokat, karkötőket, fülbevalókat, kitűzőket, hajcsatokat, … Continue reading Süthető gyurma – millefiori technika