Design a site like this with WordPress.com
Get started

Rólam

A süthető gyurma szenvedély

Fénykép-0101 másolata

Hegyessy Lászlóné, Mari vagyok, de általában csak “Mamó”-ként ismernek.

Saját fejlesztésű és magam előállította, hőre keményedő Plast-Kitt gyurmámból immáron több évtizede készítek iparművészeti divatékszereket!

Maga a gyurma is kapható nálam, a bizsuboltomban vagy online az alkotók boltjában lévő webshopomban, 8 alapszínben, 3 féle méretben!

Annak idején az elsők között voltam a magyarországi bizsu-piacon, amikor még nem volt ilyen nagy a kínálat, mint manapság! A süthető gyurma saját találmányom, egy laborban dolgozva fedeztem fel e nagyszerű anyagnak a tulajdonságait, mely alkalmassá teszi a formázásra, kitűnő nyújthatósága és színezhetősége révén! De ez egy másik történet, melyet itt az új honlapomon is meg fogok osztani! 🙂

A 70-es, 80-as években az egyik neves belvárosi bolt árulta hosszú évekig az általam készített iparművészeti divatékszereket, melyeket rendszeresen vittek divatbemutatókra is. A manökenek mindig nagy örömmel várták a bizsukat, és azonnal elkapkodták őket! 🙂

Íme, egy régi darabunk, a kő lánc és karkötő, egy megsárgult divatlapból kivágva:

 

Bár a bizsuk kézimunkával készülnek, és szinte nincs két egyforma köztük, a 80-as években mégis nagyobb mennyiségben készítettük őket, akkoriban több bedolgozóval dolgoztam, betanítottam őket, szép munkákat csináltunk és egész Magyarországot terítettük vele!

A későbbiekben több helyen tartottam gyurma-tanfolyamokat is, ahol felnőttek számára tanítottam az ékszerkészítés rejtelmeit, többek között a híres millefiori technikát!

A tanítványaim közül azóta többen maguk is végérvényesen “megfertőződtek” a gyurmázással, nem tudják abbahagyni, mint ahogy én sem!

Immár 80 felett is végtelen örömet okoz az új és új modellek megalkotása, melyeket kis budai bizsuboltomban – és a meskán is – árulok!

Nézz körül boltomban, személyesen, vagy online, válassz, vidd és szeresd a bizsukat, mert feldobják a ruhát, és jól esik néha megajándékozni magunkat – vagy másokat – vele!

Megrendeléseket is szívesen fogadok! Az alábbi űrlap kitöltésével üzenhetsz nekem!

Szeretettel:

Hegyessyné, Mari (Mamó)

 

%d bloggers like this: