Design a site like this with WordPress.com
Get started

Visszajelzések online workshop-résztvevőinktől

Kédésem: Ugye, milyen jó érzés, amikor elkészül egy saját készítésű ékszer?
Válasz: Szuper. Csak sokat kéne gyakorolni. Sokkal szebb lenne. De így nekem nagyon tetszik. Nem elég kerek, nem pont egyforma, de az enyém. 🙂 Ránézek és eszembe jut, hányszor kellett újragyúrni, a videót számtalanszor visszatekerni. Nevetni magamon, hogy már megint elfelejtettem olajozni! 🙂
Jó szórakozás volt. Már várom a következő videót. (Katalin)

***

“Már régóta nézegetek millerfiori videókat a neten. De nem mondanak el benne olyan alap dolgokat és apróságokat, mint Mamó. Ezek nélkül egy ingyenes youtube videóból nem lehet megtanulni ezt, én próbáltam! Korábban azt gondoltam, hogy onnan megtanulom. De aztán kudarc ért, és hagytam az egészet.
Szuper alap, aztán ha megy, jöhetnek ötletnek az ingyenes videók a youtube-ról. De addig nem.” (Szilvi)

***

Sziasztok! Utólag néztem meg a videókat, és jöttem rá, hogy ezt én is szeretném kipróbálni. Be is fizettem a mostanában induló tanfolyamra. Nagyon várom. Szövés, fonás, kötés, varrás, horgolás, még a gyöngyfűzés is ismerős számomra. A gyurmázást amolyan gyereknek való dolognak gondoltam. (Ki is találtam, hogy na, majd az unokámmal elvacakolgatok vele – Ő nagyon ügyes.) Lám lám, felnőtt módra is lehet játszani a gyurmával! (Ilona)

***

Valamikor a 2000-es években az Iparművészeti Múzeumban – egy vásáron – találkoztam Hegyessyné Mari gyurmás alkotásaival. Akkoriban is kerestem az én technikámat. Lenyűgözött az anyag változatossága és rugalmassága. Akkor megvettem a „Gyurmaékszerek” füzetet, készítettem egy pár gyurmás dolgot. A mostani videókban pont azok az “apróságok” vannak benne, ami miatt én nem voltam elégedett teljesen az elkészült darabokkal. Most talán kicsit több időm lévén, újra nekifutok. A végén valami egészen egyedit fogok csinálni, reményeim szerint már jó technikával. Köszönöm a tanítást és a társaságot! (Katinka)

***

Engem nagyon vonz a gyurmából készített dolgok szépsége, a kreativitás önmagában. Az ékszerek készítése, csuprok, meg egyebek díszítése. Mindig szerettem volna olyan emberekkel összejönni, akiktől tanulni tudnék, akik mellett fejlődni tudok, úgy igazán. Ezért is írtam. Kaptam is pár dolgot ezekben a videókban már, amiről eddig nem tudtam, hogyan csinálják. Hálás köszönet érte! (Enikő)

***

Nagyon tetszenek nekem ezek a gyurmaékszerek, és gondoltam kipróbálom őket.

Óvodapedagógusként a munkám során is szeretném felhasználni őket, meg persze a magam gyönyörűségére is. Nagyon megörültem, hogy erre lehetőségem lesz, hálás köszönet érte nektek! (Csilla)

***

Kedves Mari, és Mamó! Nagyon inspirálóak voltak a videók, köszönöm, hogy betekintést nyerhettem ebbe az érdekes technikába. Sajnos nem tudtam veletek együtt dolgozni (időhiány), de ki fogom próbálni, beindítottátok a kreatív energiákat! Nagyon tetszett az természetesség, és egyszerűség, ahogyan átadtátok a technikákat, így sokkal bátrabban fogom elkezdeni én is. Látszik az is, hogy ez csak a kezdet, és hogy mennyi lehetőség rejlik még benne!

Sok sikert kívánok a további munkátokhoz, és boldog ünnepeket!

Szeretettel, és köszönettel (Ildi)

***

Kedves Mari! Az elmúlt napokban végre meg tudtam nézni a három videót. Nagyon tetszik a technika, igazán követhető, mindhármat szépen, komótosan lejegyzeteltem egy Mamó-Mari füzetbe. Már most tudom, hogy jövő karácsonyra ajándékokat fogok készíteni. A jövő héten beugrok Hozzád a kis üzletbe, és vásárolok még sötétzöld, piros és óarany gyurmákat. Visszatérve a videókhoz: nagyon jó a ritmusa, világos és érthető a magyarázat. Jól követhető. Ami különösen tetszett az az, ahogyan az édesanyáddal beszélsz, és ahogy segíted. Elbűvöltél. A jövő: kíváncsi vagyok a következő, Bálint-napos akcióra is, de erről majd élőszóban, az üzletben. ÉS BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK, tiszta szívvel, igazán. (Zsófia)

%d bloggers like this: